החוויה הקוגניטיבית
ברוכים הבאים וברוכות הבאות לחוויה הקוגניטיבית.
בדרך בה הלכתי צברתי חוויות וידע באופן רב תחומי, שילבתי את הידע האקדמי עם הפרקטיקה בשטח, את הפסיכולוגיה עם המודיעין, את מדעי המורכבות עם השפעות פסיכולוגיות, את הקוגניציה עם פיתוח ארגוני. אספתי את הידע והחוויות שצברתי להרצאות דגל חווייתיות שמשלבות את התחומים באופן מרתק אשר יעשיר ויתרום למחשבות, החלטות ותוצאות של כל אחד ואחת ולהכשרות מקצועיות ממוקדות לאנשי מקצוע.
כל מפגש ייבנה בהתאמה עם הלקוח בהתאם לקהל היעד ומטרת המפגש. להלן מבחר מנושאי המפגשים:
נקודת . החלטה
חיינו הן רצף של החלטות שונות, גדולות וקטנות: מה לקנות, היכן לגור, מי בן/בת הזוג המתאים, מה הקריירה הנכונה עבורי, היכן לעבוד ועוד ועוד. העידן הנוכחי מציף אותנו במידע עצום ורב ממגוון מקורות ויחד עם המידע וההיסטוריה האישית שלנו אנו מנסים לשפוט את המצב ולקבל החלטות.
במפגש נדבר על המגבלות והקשיים שלנו בתהליכי קבלת החלטות ונציג כלים ושיטות פרקטיות לשיפור תהליכי קבלת ההחלטות על מנת לבחור נכון ומתאים ולהשיג את היעדים שאנו רוצים.
הממלכה שלי
אנו נמצאים בתנועה מתמדת בחיים האישיים והמקצועיים שלנו. לעיתים אנו מרגישים את התנועה ולעיתים לא אבל לאן אנחנו נעים והאם אנחנו מכוונים ורוצים להגיע לשם.
כל אחד ואחת מאתנו שאל את עצמו האם הוא במקום הנכון?, האם זה מה שאני מעוניין בו? האם אלו החיים שמתאימים לי? מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי ואיך משיגים אותן?
התשובות לשאלות אלו הן הבסיס עליו מתנהלים חיינו.
במפגש נדון בשאלות הללו, נציג דוגמאות מעולמות שונים ומגוונים של ניהול ומנהיגות ונחשוב על סוג המנהיג שאנחנו רוצים להיות עבור הממלכה החשובה ביותר עבורנו – העצמי.
נציג כיצד אנו בונים זהות אישית באספקטים שונים בחיינו, מה החסמים שמקשים עלינו לממש או אפילו להבין את רצונותינו ומהן הפעולות שיכולות לסייע לנו להשיג שליטה בחיינו, למצוא את המפתחות שמניעים אותנו, לדעת כיצד לכוון את עצמנו למקומות הנכונים עבורנו ולהיות המנהיגים של עצמנו.
צייר לי כבשה ? – בניית פרופיל אישיותי
כל אחד ואחת מאיתנו מנסה פעמים רבות בחיין להבין את האדם מולו:
עמיתים, מנהלים, עובדים, מועמדים, משקיעים, לקוחות, חברים, יריבים, בני ובנות זוג ועוד.
אנו עושים זאת באמצעות ניסיון העבר שלנו, תחושות ותהליכי למידה שעברנו. אנשי מקצוע משתמשים במבחנים שונים על מנת להבין את הזולת – שאלונים, סימולציות, ציורים, ראיונות ועוד.
במפגש אציג מודלים שונים המנסים לשרטט את דמותו של האדם דרך פריזמות שונות – תכונות אישיות, ערכים מובילים, מניעים ומרחיקים, דפוסי חשיבה, תהליכי קבלת החלטות ועוד. נציג זאת באמצעות דוגמאות של אנשים רגילים
שאנו פוגשים ביומיום ואנשים קצת פחות רגילים כמו פושעים, נוכלים, מרגלים וגם מנהיגים דגולים. נחשוב ביחד מה דומה ושונה ביננו לבין אחרים ומה יאפשר לנו להבין טוב יותר את האדם מולנו.
סיפורי ארגונים, מנהלים ועובדים
פיתוח ארגוני הוא תהליך אבולוציוני בו הארגון מנסה להתאים עצמו לסביבה הפנימית והחיצונית על מנת לשרוד ולשגשג. במסגרת תהליך זה מעורבים רגשות בעוצמה גבוהה ומחשבות עמוקות של האנשים המעורבים על העולם, הארגון, הבית ועליו עצמו.
ליועץ הארגוני תפקיד מיוחד בתהליכים אלו המשלב צופה ומתבונן מהצד ובעל מקצוע המעורב עמוקות בכל התהליכים. האנשים מגיעים אליו על מנת לספר, להתייעץ, לחשוב, לפרוק וגם לכעוס והוא מתבונן בתהליכים והשפעתם הארגונית והאישית.
במפגש אשתף אתכם בסיפורים מעניינים ומלמדים מעבודתי כיועץ ארגוני על פעולות ותגובות, מחשבות ורגשות, שינויים ומשמעותם ועוד. כמו בכל תהליך של פיתוח ארגוני יהיו חיוכים, דמעות ולא מעט תובנות.
לחץ כאן – הנעות והנאות
מוטיבציה היא דבר פשוט ומורכב – הנעה לפעולה. מה גורם לי לבצע משהו. איך אני יכול לגרום למישהו אחר לבצע משהו – לייצר לו מניע לפעולה. מה גורם לך ללחוץ על הכתבה שמציעים לך באינטרנט, לקנות את המוצר, לאכול או לוותר על המאפה עם הקפה, לרוץ עם הפלוגה לעבר האש, לוותר על זריקה לסל תמורת מסירה לשחקן אחר. כל אחד ואחת מכם קמים בבוקר ויכולים לשאול את עצמם את השאלה הלא פשוטה: מה מניע אתכם ? למה אתם הולכים לעבודה המסוימת הזו? למה בעבודה אתם מבצעים משימות כאלו או אחרות? למה בחרתם במקצוע שלכם ? למה אתם חיים במקום המגורים הזה?
כל אחד ואחת מאיתנו מונע מדברים משותפים ומצרכים בסיסיים אבולוציונים הנשענים על רגשות המסייעים להחלטות. כל אחד ואחת מאיתנו מונע גם מדברים ייחודיים בהתאם לסוג האישיות שלו, המצב והתנאים שלו והבחירה החופשית שלו. במפגש נדון במודלים שונים להנעה ונטייל בין הנעות לפעולה בשוק העבודה ובשוק המסחרי. נחשוב מה מניע אותנו כקבוצה ומה מניע אותנו כיחידים ואיך אנחנו מנסים להניע אחרים: עובדים, חברים, בני ובנות זוג וילדים.
תצטרפו – אני מבטיח שתרוויחו!
מנהלים קונפליקטים
קונפליקט הוא מצב של חוסר הסכמה משמעותי. הקונפליקט יכול להיות מול מנהלים, עמיתים, עובדים, בני ובנות זוג, הורים, ילדים, חברים, שכנים וכו'.
במצב של קונפליקט הרגשות מעוררים, הגוף נדרך, הסטרס עולה, הסיכון נראה גבוה ובעיקר חוסר הודאות משפיע עלינו.
רובו לא מעוניינים להיות בקונפליקט אבל מדובר במצב אנושי וכולנו היינו או נהיה במצב קונפליקט – השאלה אינה האם תחווה קונפליקט בחייך אלא כיצד תנהל ותתנהל בו.
קונפליקט שמנוהל בצורה הרסנית יביא תוצאות הרסניות: תחרות לא בריאה, חוסר אמון, נקמנות, טינה, כעס, נקמה ובעיקרון מצב של הפסד לשני הצדדים.
קונפליקט שמנוהל בצורה בונה יביא תוצאות בונות: הבנה הדדית, אמון, הכרה אחד בשני ובעיקרון מצב של ניצחון לשני הצדדים.
רונלד רייגן נשיא ארה"ב לשעבר אמר כי שלום הוא לא ההיפך מקונפליקט אלא דרך לנהל קונפליקט בדרך בונה.
במפגש נלמד ונתרגל אסטרטגיות לניהול קונפליקט בצורה בונה שתאפשר לנו ולצד השני לצאת מקונפליקטים כמנצחים.